Πρόγραμμα Εκδρομής Σάββατο 01/02 & Κυριακή 02/02/2020

Αρχαία Ολυμπία – Επικούριος Απόλλων
Μονή Σεπετού – Λαγκάδια – Λεβίδι

1η Ημέρα Σάββατο 01/02/2020: Αθήνα – Επικούριος Απόλλων – Μονή Σεπετού – Ολυμπία
Συγκέντρωση περίπου στις 7.30 και αναχώρηση για το πρώτο προορισμό μας τις Βάσσες, όπου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, αφιερωμένος στον Επικούριο Απόλλωνα. Χαρακτηρίζεται από πλήθος πρωτοτυπιών, που τον καθιστούν μοναδικό μνημείο στην ιστορία της αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Η ανέγερσή του τοποθετείται στο 420-400 π.Χ. και αρχιτέκτονάς του θεωρείται ο Ικτίνος. (Εισιτήρια – Ολόκληρο: 6 €, Μειωμένο: 3 € (άνω των 65 ετών)Δωρεάν (παιδιά έως 18 ετών, σπουδαστές & φοιτητές, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, κάτοχοι ενεργής κάρτας  ανεργίας)
Αμέσως μετά αναχωρούμε για την επίσκεψή μας στην επιβλητική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου (γνωστή ως Μονή Σεπετού), η οποία είναι κτισμένη μέσα στον απόκρημνο βράχο επάνω από τον ποταμό Τρίτωνα. Προσκύνημα και αναχώρηση για  τον τελικό προορισμό μας την Ολυμπία, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για να γευματίσετε  και να απολαύσετε τον περίπατό σας στην όμορφη Ολυμπία, η οποία έχει ντυθεί με τα φθινοπωρινά της χρώματα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

2η Ημέρα Κυριακή 02/02/2020: Ολυμπία – Αρχαιολογικός Χώρος / Μουσείο – Λαγκάδια – Λεβίδι
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ολυμπίας, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους και το μουσείο από έμπειρο διπλωματούχο ξεναγό. Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη την ημέρα αυτή. Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης θα αναχωρήσουμε για μία μαγευτική διαδρομή στα ορεινά της Ηλείας και της Αρκαδίας. Το μεσημέρι θα μας βρει στο γραφικό χωριό Λαγκάδια. Το «κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου», όπως αποκαλείται από παλιά, είναι ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με εκπληκτικά πέτρινα αρχοντικά και καλντερίμια, πελεκητές καμάρες, παλιές εκκλησίες, ελικοειδή πέτρινα μονοπάτια & σκαλιά. Εδώ  θα γευματίσουμε σε κάποια από τις τοπικές ταβέρνες (έξοδα ατομικά). Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ στο γραφικό Λεβίδι.

Τιμή συμμετοχής: 75 € / ανά άτομο σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια – Επιβάρυνση μονόκλινου:  20 €
Παιδιά έως 5 ετών δωρεάν σε δίκλινο με δύο ενήλικες / παιδιά 6-12 ετών τιμή συμμετοχής 50 € σε δίκλινο με δύο ενήλικες

Σημειώσεις

 • Μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να γίνουν αναλόγως των καιρικών συνθηκών τις ημέρες της εκδρομής
 • Ακυρώσεις θέσεων-επιστροφή χρημάτων έως την Παρασκευή 24/01/2020

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Μετακινήσεις με πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή (βραδινό & πρωινό) στο ξενοδοχείο Olympic Village Hotel & SPA 4* (http://www.olympicvillagehotel.com/)
 • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από έμπειρο διπλωματούχο ξεναγό
 • Ο νέος φόρος διαμονής
 • Αρχηγός – Συνοδός
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

-Οι είσοδοι σε μουσεία & χώρους ενδιαφέροντος
-Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Τρόπος πληρωμής

 • Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου 
 • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό 

  Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This