ΜΠΕΝΕΛΟΥΞ – ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ

Διάρκεια: 7 ημέρες
Αναxωρήσεις: 04, 11, 18 & 25/08
Κόστος: 765 € + 150€ (φόροι) ανά άτομο σε δίκλινο – Μονόκλινο: 995 € + 150€ (φόροι)
Εarly bonus τιμή για περιορισμένο αριθμό κρατήσεων. Κατόπιν € 50 επιβάρυνση κατ’ άτομο

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Λουξεμβούργο – Ντινάντ – Ναμούρ – Βρυξέλλες
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λουξεμβούργο. Άφιξη στη πόλη που θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς οικονομικής ζωής. Θα περιδιαβούμε στους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό κτίριο με το κάστρο, τις κατακόμβες και το φημισμένο για την θέα του μπαλκόνι της Ευρώπης. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Dinant την πατρίδα του Σαξ εφευρέτη του σαξόφωνου και της μοναστηριακής μπύρας Leffe αλλά και την όμορφη πόλη Ναμούρ όπου θα επισκεφτούμε το φημισμένο απόρθητο κάστρο της. Τέλος άφιξη στις Βρυξέλλες και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα: Βρυξέλλες ξενάγηση πόλης – Βατερλό
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης . Θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη Παγόδα, το Γιαπωνέζικο Πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του Atomium. Επίσης θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, θα διασχίσουμε την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon και το παρκάκι – πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon αλλά και το νέο κλασσικό Δικαστικό Μέγαρο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό.

3η μέρα: Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρυζ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Γάνδη και τη Μπρυζ. Στην επιβλητική Γάνδη θα επισκεφθούμε το ναό του St Bavon, όπου θα δούμε ένα αριστούργημα Τέχνης του 15ου αιώνα, το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck «Ο Μυστικός Αμνός» και θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Εν συνέχεια θα επισκεφθούμε για την παραμυθένια Μπρυζ. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών, γεφυρών. Θα διασχίσουμε τα σοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό Κωδωνοστάσιο της κεντρικής πλατείας Grotte Markt, και της Πλατείας του Δημαρχείου, Burg Markt, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges που φιλοξενεί εδώ και 500 χρόνια, στο ίδιο πάντα παρεκκλήσιο, το θεόπνευστο γλυπτό Madona του Μιχαήλ-Αγγέλου και τα Σπιτάκια του Θεού, Μaisons de Dieu.

4η μέρα: Βρυξέλλες – Ρόττερνταμ – Ντέλφτ – Χάγη – Άμστερνταμ
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για Ρόττερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια, έχουν φυτρώσει φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα η ιστορική πόλη της Ολλανδίας, Ντέλφτ. Επόμενος σταθμός μας είναι η πόλη της Ειρήνης, Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα. Διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Έδρα Διεθνών Οργανισμών για Θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης, μία από τις τέσσερεις έδρες παγκοσμίως του Ο.Η.Ε. Αποχαιρετώντας την ολλανδική ενδοχώρα, ανηφορίζουμε για το Άμστερνταμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: Άμστερνταμ – ξενάγηση πόλης & κρουαζιέρα στα κανάλια
Πρωινό και αναχώρηση για την περιήγηση μας στη πόλη που μας φιλοξενεί. Θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, το κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια απολαύστε μία κρουαζιέρα στα κανάλια δώρο του γραφείου μας.

6η μέρα: Άμστερνταμ (ελεύθερη μέρα)
Πρωινό και ελεύθερη μέρα στη διάθεση σας . Με την βοήθεια του αρχηγού επίσκεψη στα Μουσεία, Rijks, Van Gogh (έξοδα ατομικά χωρίς ξενάγηση).

7η μέρα: Άμστερνταμ – Αθήνα
Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Βρυξέλλες: Θεωρείται εύκολα πρωτεύουσα της σοκολάτας, της μπίρας, του καφέ, της αρτ νουβό, του σουρεάλ και των κόμικ. Χαρακτηριστικό είναι ότι ως σουρεαλιστική περιγράφουν και οι ίδιοι οι Βέλγοι τη χώρα τους. Οι Βρυξέλλες είναι η πρωτεύουσα του Βελγίου, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας και διοικητικό κέντρο της Ευρωπαικής ένωσης.
Λουξεμβούργο: Έχει 100.000 κατοίκους και βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Αλζέτ και Πετρίζ. Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται η έδρα του Δικαστηρίου των Ευρωπαικών Κοινοτήτων καθώς και η διοικητική έδρα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Στην παλιά πόλη σώζονται η ρωμαϊκή οχύρωση, ο καθεδρικός ναός της Παναγίας και το δουκικό ανάκτορο (16ος αι). Το ιστορικό μέρος της πόλης και η οχύρωσή της χαρακτηρίστηκαν το 1994 από την UNESCO ‘‘Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς’’.
Γάνδη: Στη συμβολή των ποταμών Leie και Scheldt, η κουκλίστικη Γάνδη του Βελγίου συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 must see πόλεις για το 2011 στη λίστα του Lonely Planet και στον κατάλογο ‘‘Best in Travel’’, όπου περιγράφεται ως ‘‘το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης’’.
Μπρύζ: Βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Βελγίου, στην περιοχή της Φλάνδρας και συγκεκριμένα είναι πρωτεύουσα της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας. Σημαντικό λιμάνι της χώρας από τον Μεσαίωνα, συνδέεται μέσω καναλιών με την Ζεεμπρίκε, και αποτελεί σημαντικό σιδηροδρομικό σταθμό.
Χάγη: Η διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας. Βρίσκεται στα δυτικά της χώρας, στην επαρχία της Νότιας Ολλανδίας της οποίας αποτελεί επίσης την πρωτεύουσα. Η Χάγη φιλοξενεί την Εερστε Καμερ και Τβέντε Κάμερ, δηλαδή την άνω και κάτω βουλή αντίστοιχα, που σχηματίζουν το ολλανδικό Κοινοβούλιο. Στην πόλη βρίσκονται όλες οι ξένες πρεσβείες και τα κυβερνητικά υπουργεία, όπως επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο και πολλοί οργανισμοί.
Ντέλφτ: Χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, βρίσκεται στη Νότια Ολλανδία μεταξύ του Ρότερνταμ και της Χάγης και ήταν μια από τις πιο ηγετικές πόλεις της Ολλανδίας. Το κέντρο της πόλης διαθέτει πολλά παλαιά κτίρια, ενώ πολλοί δρόμοι στο κέντρο έχουν κανάλια, με ψάρια και ανάλογη βλάστηση.
Ρόττερνταμ: Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ολλανδία και βρίσκεται στην επαρχία της Νότιας Ολλανδίας. Διαθέτει το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ευρώπη και μέχρι πρόσφατα το μεγαλύτερο λιμάνι παγκοσμίως. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νιούβε Μάας. Το όνομα Rotterdam προέρχεται από ένα φράγμα (dam) σε έναν μικρό ποταμό, τον Ρόττε, που συνδέεται με τον Νιούβε Μάας στην καρδιά της πόλης.
Άμστερνταμ: Μια πόλη σαν πίνακας του Ρέμπραντ. Μια πόλη στην οποία όλα επιτρέπονται! Το παλιό εναρμονίζεται με το καινούριο. Γεμάτη γραφικά, πανέμορφα κανάλια και γέφυρες κάνει τις νυχτερινές σας βόλτες ότι πιο ρομαντικό έχετε ζήσει. Μια πόλη που σίγουρα θα σας γοητεύσει.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Λουξεμβούργο & Άμστερνταμ – Αθήνα με Aegean Airlines
-3διαν/σεις στο ξενοδοχείο Mercure Brussels center Midi 4*
-3 διαν/σεις στο ξενοδοχείο Novotel Amsterdam City 4*
-Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
-Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
-Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
-Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
-Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται:
-Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων ( €150)
-Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα
-Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τρόπος πληρωμής

  • Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου
  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό 

    Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This