Κλασική Κίνα – Υδάτινες Πολιτείες

10 ημέρες

Αναχωρήσεις: 20/07/2017 & 13/09/2017 από 1.740 € (τιμή με φόρους)
Αναχωρήσεις: 09/08/2017 & 23/08/2017 από 1.840 € (τιμή με φόρους)

Η Κίνα δεν είναι απλώς μία από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, είναι και από τις πιο όμορφες και πιο πλούσιες πολιτιστικά. Σίγουρα είναι δύσκολο κανείς να την επισκεφθεί σε ένα μόνο ταξίδι. Το βέβαιον, όμως, είναι πως όλοι μας θα θέλαμε έστω και μια φορά στη ζωή μας να βρεθούμε εκεί και να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια τα απομεινάρια ενός από τους παλαιότερους πολιτισμούς του πλανήτη και τα θαύματα μίας από τις πιο ισχυρές και πρωτοπόρες δημοκρατίες της σύγχρονης ιστορίας. Ετοιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε ένα μοναδικό οδοιπορικό σε δύο από τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Κίνας το Πεκίνο και την Σαγκάη και παράλληλα σας προσφέρει τη δυνατότητα να δείτε και να απολαύσετε στιγμές από την όμορφη επαρχία της αχανούς αυτής χώρας με τα μικρά παραδοσιακά χωριά με τα υδάτινα κανάλια, τις παγόδες και τους ναούς της. Κορυφαία στιγμή του ταξιδιού η εμπειρία του τρένου βολίδα που σηματοδοτεί ένα θαύμα της τεχνολογίας. Πρόκειται για το καλύτερο πρόγραμμα στην πιο προσιτή τιμή.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη – Πεκίνο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τον πολιτικό και πολιτιστικό πυρήνα της Κίνας, το μεταμορφωμένο Πεκίνο, πρωτεύουσα της χώρας και της ομώνυμης αυτόνομης επαρχίας της Λαϊκής Κινεζικής Δημοκρατίας. Ένα υπέροχο ταξίδι ζωής, σε μία μυστηριώδη και άκρως πολιτιστικά ενδιαφέρουσα Ασιατική χώρα, μόλις ξεκινάει.

Ημέρα 2: Πεκίνο
Άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου και μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών εισόδου στην χώρα, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για την μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Η γνωριμία με τo δυναμικό ύφος της Κινεζικής πρωτεύουσας θα ξεκινήσει με τα περίφημα Θερινά Ανάκτορα, ένα σύμπλεγμα παλατιών, κήπων, εσωτερικών αυλών, διαδρόμων και αιθουσών, που απηχούν όλη την ταραγμένη ιστορία των αυστηρών απολυταρχικών δυναστειών, που όμως συνέβαλαν στην παγκόσμια ακτινοβολία της Κινεζικής παντοδυναμίας. Η γαλήνια λίμνη Κουμίνγκ διευκολύνει τον ναρκισσιστικό αντικατοπτρισμό του παλατιού, στην αχλή του οποίου ακόμα και σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να αφουγκρασθεί ψιθύρους και κραυγές από την ταραγμένη εποχή της επανάστασης των Μπόξερ. Η «Θάλασσα της Σοφίας», η «οδός του Σουτζόου» και το «Βουνό της Μακροζωίας» είναι τα γραφικότερα σημεία ενώ το εντυπωσιακό Περίπτερο του «Αρώματος του Βούδα» είναι διακοσμημένο με εφυαλωμένα πλακίδια. Το Πεκίνο είναι μια πόλη ανεξάντλητη σε αξιοθέατα. Υπάρχουν όμως και κάποια μνημεία, που ξεχωρίζουν, σαν διαμάντια, στο στέμμα της Πολιτιστικής Κινεζικής Κληρονομιάς. Ένα τέτοιο «διαμάντι» είναι ο Ναός του Ουρανού, που θα απολαύσουμε στην συνέχεια. Κατασκευασμένος τον 15ο αιώνα μ.Χ., σύγχρονο έργο με την Απαγορευμένη πόλη, αποτελεί το πληρέστερο υπάρχον κτιριακό συγκρότημα Αυτοκρατορικών θυσιών στην Κίνα. Η κτιριακή σύνθεση απαρτίζεται από έναν κεντρικό στρογγυλό ναό με τριπλή κωνική σκεπή και επιμέρους λατρευτικούς χώρους ενώ στο εσωτερικό των αέρινων οικοδομημάτων η γεωμετρική διακόσμηση δημιουργεί μία «ζάλη», που επιτείνεται ακόμα περισσότερο από τη ορμή του ζωηρού κόκκινου, που κυριαρχεί. Δείπνο δυτικού τύπου στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Πεκίνο
Μετά το πλούσιο πρωινό θα ξεκινήσουμε μία περιεκτική ξενάγηση στο κορυφαίο αξιοθέατο της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Πρόκειται για το απόλυτο πανανθρώπινο μεγαλούργημα, ορατό από την Σελήνη, μήκους 8.800 χλμ., που ξεκίνησε να υλοποιείται τον 3ο π.Χ αιώνα. Η κατασκευή του προσαρμόστηκε στην διαθεσιμότητα των υλικών της κάθε περιοχής που διέσχιζε, ωστόσο η σύλληψη και η οχυρωματική αρχιτεκτονική του το κατατάσσουν στα κορυφαία αμυντικά έργα του ανθρώπου. Το τείχος, αρκετά φαρδύ για να παρέχει άνεση στον καλπασμό επτά έφιππων στρατιωτών, συμπληρώνεται από κωνοειδείς πύργους και παρατηρητήρια. Κάθε πύργος διαθέτει σκάλες και εισόδους, ειδικά σχεδιασμένες, έτσι ώστε να προκαλείται σύγχυση στους επιτιθέμενους. Εμείς θα το προσεγγίσουμε στο πέρασμα του Τζινγιονγουάν και θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω του, να φωτογραφήσουμε τις πολεμίστρες και τους αμυντικούς πύργους και να φανταστούμε δυνατούς στρατούς να το διατρέχουν με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση. Μαγεμένοι από την αισθητική αρμονία της μεγαλειώδους κατασκευής θα συνεχίσουμε για την ιερή περιοχή του Changling, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των αυτοκρατορικών τάφων της περίφημης δυναστείας των Μινγκ, η οποία έθεσε τις βάσεις της πολιτιστικής και πνευματικής αναμόρφωσης της Κίνας. Γεμάτοι από πρωτόγνωρες εικόνες και ανατολίτικους ήχους, θα κλείσουμε την μέρα μας με ένα παραδοσιακό δείπνο «Πάπιας Πεκίνου», σε ειδικευμένο τοπικό εστιατόριο. Δεν είναι μόνο ο έρωτας, που περνάει από το στομάχι, βλέπετε. Αν θέλει κανείς να διεισδύσει βαθιά στην κουλτούρα ενός λαού θα πρέπει πρώτα να δοκιμάσει την κουζίνα του.

Ημέρα 4: Πεκίνο
Η σημερινή μας μέρα θα ξεκινήσει με την πολυφωτογραφημένη πλατεία, Τιεν αν Μεν, που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην είσοδο της θρυλικής «Απαγορευμένης Πόλης». Η τεραστίων διαστάσεων πλατεία αποτελεί, εδώ και αιώνες, την πολιτική έδρα της αχανούς χώρας. Κτίρια-ορόσημα, όπως το Εθνικό Μουσείο, το κτίριο της Γενικής Γραμματείας του Κομμουνιστικού Κόμματος, το Μαυσωλείο του Μαό Τσε Τούνκ και φυσικά το μπαλκόνι, από όπου ο κορυφαίος ηγέτης του 20ου αιώνα διακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, την 01/10/1949, βρίσκονται γύρω από αυτήν. Στη συνέχεια μας περιμένει το απόλυτο μνημείο της πόλης, η περίφημη «Απαγορευμένη Πόλη» του Πεκίνου, το ισχυρότερο σύμβολο του ένδοξου παρελθόντος της Κίνας. Τα Ανάκτορα των Αρμονιών του Αυτοκράτορα μαρτυρούν με τον πιο εύγλωττο τρόπο την δόξα και το μεγαλείο δέκα αιώνων Κινεζικής Απολυταρχίας. Η μέρα μας θα κλείσει με το «άλλο» Πεκίνο, αυτό, που συνεχίζει ακόμα να κινείται με αργούς ρυθμούς, μακριά από τη λάμψη της σύγχρονης μεγαλούπολης. Η βόλτα μας με δίκυκλα στα «Χουτόνγκ», τις φτωχογειτονιές του Πεκίνου, θα συμπληρώσει την εικόνα της πολυπρόσωπης πρωτεύουσας. Δείπνο δυτικού τύπου και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Πεκίνο – Χαντσόου
Η μεταφορά μας από την Κινεζική πρωτεύουσα στην πανέμορφη κηπούπολη του Χαντσόου θα γίνει με το υπερσύγχρονο τρένο-βολίδα, το οποίο θα καλύψει τα 1630 χλμ της απόστασης σε λιγότερο από 6 ώρες! Το γοητευτικό Χαντσόου ιδρύθηκε επί της δυναστείας των Τσιν με το όνομα Τσιαντάνγκ και αναφέρεται, σαν μία από τις επτά αρχαιότερες πρωτεύουσες της Κίνας. Η άφιξη μας στην ονομαστή «υγρή πόλη» θα συνοδευτεί από επίσκεψη στην περίφημη Βουδιστική παγόδα των «Έξι Αρμονιών» και αμέσως μετά από μία βαρκάδα στο ειδυλλιακό τοπίο της Δυτικής λίμνης, το κορυφαίο φυσικό αξιοθέατο της περιοχής, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού. Δείπνο σε επιλεγμένο εστιατόριο με τοπικές γευστικές σπεσιαλιτέ.

Ημέρα 6: Χαντσόου – Σουτσόου
Tο 516 π.χ. ο πρωθυπουργός του βασιλείου του Wu, Wu Zixu, έλαβε την εντολή να σχεδιάσει έναν οικισμό, κατά μήκος του Μεγάλου Καναλιού, για να εξυπηρετείται ευκολότερα η εμπορία και πώληση του ρυζιού, που ερχόταν από τις Νότιες επαρχίες. Και έτσι προέκυψε το Σουτσόου της περιφέρειας Τσιανγκσού. Σήμερα η μορφή του Πρωθυπουργού είναι σκαλισμένη σε πέτρα στην αποβάθρα, για να θυμίζει στους επισκέπτες, που φτάνουν εδώ σοκαρισμένοι από τα δάση ουρανοξυστών, που έχουν δει, ότι η ομορφιά αντέχει στο χρόνο, τα κανάλια, που σχεδίασαν οι πολεοδόμοι του Zixu είναι ακόμα εδώ και τα σπίτια, όπου έζησαν γενιές εμπόρων μεταξιού, υπάρχουν ακόμα. Οι καιροί έχουν αλλάξει αλλά το ύφος και ο χαρακτήρας του Σουτσόου παραμένουν αναλλοίωτα. Τα κανάλια χρησιμοποιούνται ακόμα και στην παλιά πόλη το ρολόι του χρόνου έχει ακινητοποιηθεί. Ο Κήπος του «Ταπεινού Αξιωματούχου», ο βραχόκηπος του «Δεξιοτέχνη των Διχτυών» και η αυλή της «Αιωνιότητας», που χρονολογείται από την δυναστεία των Μινγκ και, ως εκ θαύματος, σώθηκε από την καταστροφική μανία της επανάστασης των Τάιπινγκ είναι τα κύρια σημεία της ξενάγησης μας. Την γνωριμία μας με την πόλη θα κλείσει η επίσκεψη στο ιστορικό τέμπλο Baosheng, στον Λόφο της Τίγρης, που κατασκευάσθηκε προς τιμήν του αγαπημένου αυτοκράτορα Jingming, της δυναστείας Wei.

Ημέρα 7: Σουτσόου – Σαγκάη
Η αίσθηση του επισκέπτη, που αντικρύζει για πρώτη φορά την χαώδη μεγαλούπολη, είναι σοκαριστική. Η Σαγκάη δεν είναι παλαιά πόλη. Χτίστηκε μόλις τον 11ο αιώνα, χωρίς να διαδραματίσει ποτέ κανέναν ρόλο στην πολιτιστική ζωή της Κίνας. Για αιώνες παρέμεινε μία ασήμαντη επαρχιακή πόλη, γνωστή, σαν εμπορική ζώνη και λιμάνι στις ακτές του Ειρηνικού, με εξαιρετικά περιορισμένη σημασία. Από τις αρχές όμως του 19ου αιώνα, λόγω στρατηγικής θέσης, αποκτά εξέχουσα θέση στον τομέα του διαμετακομιστικού εμπορίου με τα γειτονικά κράτη και ο μικρός οικισμός άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία. Έναν αιώνα μόλις αργότερα, παρατηρώντας προσεκτικά την Σαγκάη, αντιλαμβανόμαστε, πως θα είναι οι μεταμοντέρνες πόλεις τους μέλλοντος. Στα 6440 τ.χλμ. της γεωγραφικής επιφάνειας, που καλύπτει, συντελείται ένα θαύμα, το οποίο θα γνωρίσουμε σε βάθος στην σημερινή ξενάγηση. Ο ποταμός Χουανγκ, που χωρίζει την Ανατολική από την Δυτική Σαγκάη και στις όχθες του εγείρεται μία πληθώρα εντυπωσιακών δημοσίων κτιρίων και μνημείων. Το Bund, η λεωφόρος-σύμβολο της ευημερίας της πόλης, έχει μήκος μόνο 1,5 χλμ. αλλά κοσμείται από ένα αρμονικό σύνολο οικοδομημάτων εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, που αντιπροσωπεύουν όλες τις Ευρωπαϊκές τάσεις, όπως Μπαρόκ, Αρχαιοελληνικό, Νεοκλασικό και Αναγεννησιακό. Ένας ευχάριστος περίπατος κατά μήκος του ποταμού, με θέα το εντυπωσιακό Pudong, με τους γιγαντιαίους ουρανοξύστες, θα μας φέρει σε επαφή με το άκρατο μεταμοντέρνο ύφος της πόλης. Σειρά έχει η διάσημη λεωφόρος Ναντζίνγκ. Πρόκειται για την κύρια εμπορική αρτηρία της Σαγκάης, μήκους 5.5 χιλιομέτρων, με περισσότερα από 600 πολυτελή καταστήματα, που ικανοποιούν καθημερινά την καταναλωτική μανία Κινέζων και επισκεπτών. Εδώ η επικρατούσα νοοτροπία «Κινέζικο, άρα χαμηλότερης ποιότητας» μάλλον θα αναθεωρηθεί. Στο ελεύθερο απόγευμα σας, το Cosmorama θα σας προσφέρει μία ονειρική κρουαζιέρα στον ποταμό Χουάγκ Που, την ώρα, που το φως της μέρας θα χάνεται και οι ακτίνες «νέον» θα προσδίδουν μία εξωπραγματική γοητεία στον ορίζοντα της πόλης.

Ημέρα 8: Σαγκάη – Τζουτζουάνγκ – Σαγκάη
Εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρόνια, η καρδιά της Κίνας χτυπάει στις κοιλάδες του ποταμού Γιανγκτσέ και των αναρίθμητων παραποτάμων του. Τότε μικρά ευκίνητα πλεούμενα μετάφεραν τα αγροτικά προϊόντα, από τα βαλτώδη κανάλια στο Grand Canal και οι εμπορικές συμφωνίες κλείνονταν στις λασπώδεις όχθες των ποταμών. Σήμερα οι οικονομικές διαπραγματεύσεις υπογράφονται στους ατσάλινους ουρανοξύστες, που απειλούν να καταπιούν τις Κινεζικές μεγαλουπόλεις. Αφήνοντας για λίγο την φρενίτιδα της Σαγκάης θα εκδράμουμε στο «Κρυμμένο μαργαριτάρι» των υδάτινων συμπλεγμάτων της Ανατολικής Κίνας, που ακούει στο εξωτικό όνομα Τζουτζουάνγκ και που πρώτο το Cosmorama ανακάλυψε και περιέλαβε στα ταξιδιωτικά του οδοιπορικά. Στενά δρομάκια, αβαθή κανάλια, πέτρινες καμπυλωτές γέφυρες, πολύχρωμοι ναοί και ομοιώματα χάρτινων δράκων αποτελούν το σχεδόν θεατρικό σκηνικό της μικρής πόλης, που μοιάζει να στέκεται ακίνητη στον χρόνο και αρνείται πεισματικά να εκμοντερνιστεί. Η ρομαντική βαρκάδα με παραδοσιακά πλεούμενα θα είναι η απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία, που θα μας μεταφέρει στην εποχή του Μάρκο Πόλο, που έμεινε άφωνος με την σαγηνευτική ομορφιά των υδάτινων πολιτειών της Ανατολικής Κίνας. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην λάμψη της Σαγκάης, για να απολαύσουμε δείπνο με παραδοσιακά εδέσματα σε τοπικό εστιατόριο και μία εκπληκτική παράσταση των περίφημων ακροβατικών της Σαγκάης.

Ημέρα 9: Σαγκάη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Στην συνέχεια της γνωριμίας μας με την φουτουριστική μεγαλούπολη ,ο πύργος Jinmao, ένα γυάλινο μαργαριτάρι αρχιτεκτονικής με λαμπερά χρώματα και φουτουριστικό σχεδιασμό, ύψους 468 μέτρων, θα αποτελέσει το σημείο, από όπου θα απολαύσουμε το συγκλονιστικό πανόραμα της πόλης ενώ στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Μουσείου θα γνωρίσουμε τις ρίζες του Κινεζικού πολιτισμού, μέσα από εκθέματα αγγειοπλαστικής, γλυπτικής, ζωγραφικής καλλιγραφίας και σκευών μαγειρικής, που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ. Στην δε γραφική China Town με τους δαιδαλώδεις δρόμους, στους σκιερούς κήπους Γιού και στο ιερό τέμπλο του Βούδα από νεφρίτη, θα ανακαλύψουμε το ξεχασμένο πρόσωπο της σύγχρονης μεγαλούπολης. Το απόγευμα μεταφορά στο διεθνές αεροδρόμιο Pudong για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

Ημέρα 10: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη
Πλημμυρισμένοι από εξωτικές εικόνες, μελωδικούς ήχους, μυρωδιές Ανατολής και κατά πολύ σοφότεροι προσγειωνόμαστε στην Αθήνα. Το ταξίδι μας έλαβε τέλος. «Νι χαο» λοιπόν.

Αναχωρήσεις & Τιμές
Πε 20/07/2017
Τε 13/09/2017
Διαμονή: 5*, 4* Ξενοδοχεία – Bonus Price. Δίκλινο: 890€, Μονόκλινο: 1240€, Φόροι: +850€

Τε 09/08/2017
Τε 23/08/2017
Διαμονή: 5*, 4* Ξενοδοχεία – Bonus Price. Δίκλινο: 990€, Μονόκλινο: 1340€, Φόροι:+850€

Παρατηρήσεις

Πτήσεις Emirates / ωράρια:
Αθήνα-Ντουμπάι 18.00-23.40
Ντουμπάι-Πεκίνο 04.05-15.25
Σαγκάη-Ντουμπάι 00.05-05.35
Ντουμπάι-Αθήνα 10.50-15.30

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Απαραίτητα
Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα, 15 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού και 1 πρόσφατη, έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, ειδικών διαστάσεων (παρακαλώ ρωτήστε μας ).

To ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Emirates
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός της εκδρομής
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ότι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται προαιρετικό/ προτεινόμενο
 • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστος 15€

Τρόπος πληρωμής

 • Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου
 • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

  Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This