Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά

Βόρεια Ινδία – Δελχί – Άγκρα – Τζαϊπούρ

8 ημέρες
Αναχώρηση: 25/12/2016

Γενικά
Τώρα που η Ινδία λόγω κατάργησης των πολύπλοκων διαδικασιών έκδοσης της βίζας είναι πιο προσιτή από ποτέ, σας προτείνουμε το πιο ενδεδειγμένο ταξιδιωτικό πρόγραμμα Βόρεια Ινδία Δελχί Άγκρα Τζαϊπούρ Χριστούγεννα για να «μυηθείτε» στο μαγικό κόσμο της Ινδικής υποηπείρου.Η γοητεία ενός ταξιδιού στην Ινδία συνδέεται με την ανακάλυψη του ανθρώπινου στοιχείου. Οι Ινδοί φημίζονται για την ηρεμία και την γλυκύτητά τους. Εκείνο που με την πρώτη ματιά εντυπωσιάζει τον επισκέπτη είναι η απουσία της ψυχρότητας και της εχθρικής ανωνυμίας που χαρακτηρίζει τα πλήθη της Δύσης. Αυτή η απέραντη υποήπειρος, η γεμάτη μυστήριο και σαγήνη, που αποτέλεσε χωνευτήρι λαών και θρησκειών, προκαλεί τα πιο έντονα και ακραία συναισθήματα στον επισκέπτη. Την Ινδία μπορεί κανείς να την λατρέψει ή να την μισήσει για πάντα. Προτείνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον συνδυασμό του κλασικού Χρυσού τριγώνου- όπως αποκαλούνται οι τρεις πόλεις μαζί- με την πιο λαμπερή πόλη της αχανούς χώρας την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Βομβάη (αν το επιλέξετε).

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Δελχί
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: Δελχί – Ματούρα – Άγκρα
Άφιξη το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο του Δελχί, Ίντιρα Γκάντι. Αμέσως μετά τις διατυπώσεις, αφήνουμε προσωρινά πίσω μας το Δελχί και αναχωρούμε οδικώς για τη Ματούρα, τη γενέτειρα του Κρίσνα για τους Ινδουιστές. Εδώ μας περιμένει η επίσκεψη στον ιερό ομώνυμο ναό και φυσικά η πρώτη μας «μύηση» στην θρησκεία που εδώ και χιλιετηρίδες κυριαρχεί στη χώρα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη θρυλική Άγκρα, την κάποτε περήφανη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Μουγκάλ. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Άγκρα
Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα, με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ, στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις και εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα. Επόμενος σταθμός το Φρούριο της Άγκρα, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο του Ιτιμάντ Ουντ Ντάουλα, που αποτέλεσε αρχιτεκτονικό πρότυπο για την κατασκευή του Ταζ Μαζάλ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μνημείο στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, που η κατασκευή του ξεκίνησε το 1622 από την Νουρ Τζαχάν, γυναίκα του αυτοκράτορα Τζαχανγκίρ, για τον Πέρση πατέρα της. Ο διάκοσμος από πολύτιμος λίθους και μάρμαρο από το Ρατζαστάν σίγουρα θα σας μαγέψει. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Άγκρα – Τζαϊπούρ
Σήμερα διασχίζοντας την Ινδική ενδοχώρα, θα επισκεφθούμε το Φατεχπούρ Σικρί, τη περίφημη «πόλη-φάντασμα» με τα υπέροχα παλάτια που έκτισε ο αυτοκράτορας Ακμπάρ, αλλά εγκαταλείφθηκε μόλις 14 χρόνια μετά την ίδρυση της, λόγω έλλειψης ικανοποιητικής υδροδότησης και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ινδίας. Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στο χωριό Αμπανέρι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε ένα υπέροχο «Μπαολί», δηλαδή μία δεξαμενή νερού χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία. Άφιξη το απόγευμα στη Τζαϊπούρ, τη πρωτεύουσα της πολιτείας του Ρατζαστάν. Αργά το απόγευμα θα απολαύσουμε μία βόλτα στους γραφικούς δρόμους της «Ροζ Πόλης», όπως αποκαλείται η Τζαϊπούρ, αποκομίζοντας μία πρώτη ιδέα της απαράμιλλης ομορφιάς της και φυσικά θα παρακολουθήσουμε μία τελετή «Αάρτι», τη καθημερινή δέηση προς τους Θεούς, στη δύση του Ηλίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Τζαϊπούρ
Η Τζαϊπούρ, η πρωτεύουσα του Ρατζαστάν, είναι μία πόλη που βρίθει από μνημεία και παλάτια, παρακαταθήκη των άξιων μαχαραγιάδων που έμειναν στην εξουσία συνάπτοντας συμφωνίες φιλίας με το “British Raj”, την βρετανική αποικιακή κυβέρνηση. Η μέρα μας ξεκινάει με την επίσκεψη ενός από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής. Το διάσημο κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπέρ Φορτ» έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σίνχ που έδωσε το όνομά του στην πόλη, δεσπόζει στην κορυφογραμμή της οροσειράς που γειτονεύει με την Τζαϊπούρ και αποτέλεσε για αιώνες το σπίτι των περίφημων Ραζπούτ πολεμιστών. Ένας ελέφαντας (ή εναλλακτικά με τζιπ) θα σας απαλλάξει από τον κόπο να φτάσετε μέχρι το φρούριο. Μόλις φτάσουμε στην κορυφή, θα κάνουμε μια βόλτα μέσα από το εκτεταμένο συγκρότημα των αυλών και αιθουσών. Πολλά από τα δωμάτια έχουν όμορφες τοιχογραφίες, με πολύτιμους λίθους και καθρέφτες στους τοίχους. Πιο συναρπαστική, είναι η αίθουσα Sheesh Mahal (αίθουσα των κατόπτρων), όπου ένα ενιαίο φως λαμπτήρα αντανακλάται σε πολλούς καθρέφτες, φωτίζοντας το δωμάτιο. Στη συνέχεια μας περιμένει το καινούριο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Ζαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ» -γνωστό ως παλάτι των ανέμων- του οποίου η εξαιρετική πρόσοψη αποτελεί στολίδι της πόλης. Στο παλάτι διέμεναν οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας και είχαν την δυνατότητα να παρατηρούν την κίνηση στην πόλη χωρίς να τις βλέπουν από έξω. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Τζαϊπούρ – Δελχί
Αμέσως μετά το πρωινό, αναχωρούμε οδικώς για τη πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, που στη μακρόχρονη ιστορία του αποτέλεσε το άθροισμα όχι δύο (Παλιό και Νέο) όπως πιστεύουν οι περισσότεροι αλλά επτά ιστορικών πόλεων. Στη σύγχρονη εποχή, επιλέχθηκε από τους Βρετανούς, να αντικαταστήσει τη Καλκούτα ως πρωτεύουσα της Ινδίας το 1911 και μία νέα πόλη το Νέο Δελχί πήρε σάρκα και οστά δίπλα στο ιστορικό Παλαιό Δελχί των Μουγκάλ. Η άφιξη μας συνοδεύεται με επίσκεψη στο ναό του λωτού Μπαχάι, και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον επιβλητικότατο μιναρέ Κουτούμπ Μινάρ που από το τέλος του 11ου αιώνα, αποτελεί το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Δελχί
Η γνωριμία μας με την πόλη θα ξεκινήσει από την ξενάγηση στο Νέο Δελχί, το οποίο αντανακλά την μεγαλοπρέπεια της άλλοτε κραταιής Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Θα δούμε τον σημαντικότερο νέο ναό της Ινδίας Ασκαρντάμ και συνεχίζουμε για την λεωφόρο Ραζπάθ με τα κυβερνητικά κτίρια, τη περίφημη Πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ το μέρος, όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι. Συνεχίζουμε με την Παλαιά Πόλη την επιβλητική Σαχτζαχανμπάντ, με το Κόκκινο Φρούριο, έδρα κάποτε των Μουγκάλ Αυτοκρατόρων όπου κάθε χρόνο την 15η Αυγούστου, ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο τζαμί της Ινδίας, το διάσημο Τζαμά Μασίντ (Τζαμί της Παρασκευής) και φυσικά το υπέροχο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Χουμαγιούν. Ενδιάμεσα θα απολαύσουμε μία ωραία βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα ποδήλατα, τα φημισμένα «ρίκσο» στην ιστορική και πάντα πολύβουη αγορά Chandni Chowk για να πάρουμε μία γεύση της πολύχρωμης Ινδικής καθημερινότητας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: Δελχί – Αθήνα ή Θεσσαλονίκη
Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αναχωρήσεις & Τιμές

Κυ 25/12/2016
Διαμονή: 5* ξενοδοχεία Bonus Price. Δίκλινο: 745€, Μονόκλινο: 1095€, Φόροι: 695€

Το ταξίδι με μια ματιά
-Επίσκεψη στην Ματούρα, τη γενέτειρα του Κρίσνα
-Ξενάγηση στο εντυπωσιακό Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, στο Φρούριο της Άγκρα & επίσκεψη στο Μαυσωλείο του Ιτιμάντ Ουντ Ντάουλα στην Άγκρα
-Επίσκεψη στο Φατεχπούρ Σικρί, και στο χωριό Αμπανέρι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να φωτογραφήσουμε ένα υπέροχο «Μπαολί», δηλαδή μία δεξαμενή νερού χτισμένη με την παραδοσιακή κλιμακωτή αρχιτεκτονική που άνθισε στη Βόρεια Ινδία
-Παρακολούθηση τελετής «Αάρτι» στην Τζαϊπούρ
-Επίσκεψη ενός από τα επιβλητικότερα μνημεία της περιοχής της Τζαϊπούρ,το διάσημο κεχριμπαρένιο κάστρο «Αμπέρ Φορτ» έδρα του «γενάρχη» Τζάι Σίνχ που έδωσε το όνομά του στην πόλη
-Επίσκεψη στην αίθουσα Sheesh Mahal (αίθουσα των κατόπτρων), στο καινούριο Παλάτι της Πόλης «Σίτι Πάλας», το μεγαλύτερο υπαίθριο αστεροσκοπείο στην Ασία, Ζαντάρ Μαντάρ και φυσικά το πασίγνωστο και πολυφωτογραφημένο «Χαβά Μαχάλ»
-Επίσκεψη στο ναό του λωτού Μπαχάι και στον σημαντικότερο νέο ναό της Ινδίας Ασκαρντάμ
-Κάνουμε βόλτα με παραδοσιακά τρίκυκλα (Rickshaw) στο Τσάντλι Τσοκ στο Δελχί, θα δούμε τη λεωφόρο Ραζπάθ με τα κυβερνητικά κτίρια, την περίφημη Πύλη της Ινδίας (μνημείο των πεσόντων του Α’ παγκοσμίου πολέμου), το Κοινοβούλιο και φυσικά το Ραζγκάτ το μέρος, όπου έγινε η καύση της σωρού του Μαχάτμα Γκάντι. Συνεχίζουμε με την επιβλητική Σαχτζαχανμπάντ, με το Κόκκινο Φρούριο, έδρα κάποτε των Μουγκάλ Αυτοκρατόρων όπου κάθε χρόνο την 15η Αυγούστου, ημέρα της ανεξαρτησίας της Ινδίας υψώνεται η σημαία από τον πρωθυπουργό, το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο τζαμί της Ινδίας, το διάσημο Τζαμά Μασίντ (Τζαμί της Παρασκευής) και φυσικά το υπέροχο Μαυσωλείο του Αυτοκράτορα Χουμαγιούν
-Διαμονή σε Πολυτελή Ξενοδοχεία 5* με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές που αρμόζουν για άνετη και ασφαλή διαμονή σε χώρες όπως η Ινδία
-Τα δείπνα μας είναι μέσα στα ξενοδοχεία προστατεύοντας τον ταξιδιώτη από δυσάρεστες εκπλήξεις
-ΔΩΡΟ το πρωτοχρονιάτικο ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Πτήσεις: Qatar Airways
Αθήνα – Ντόχα 20.10 – 01.20 *Άφιξη την επόμενη μέρα
Ντόχα – Δελχί 02.45 – 08.45
Δελχί – Ντόχα 10.05 – 11.55
Ντόχα – Αθήνα 15.05 – 19.10

Ενδεικτικά ξενοδοχεία
-Άγκρα: JAYPEE PALACE
-Τζαϊπούρ: LE MERIDIEN
-Δελχί: THE SURYAA

Απαραίτητα
Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10–300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB -1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος) σε άσπρο φόντο.

Παρατηρήσεις
-Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
-Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
-Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης.
-Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.

Το ταξίδι περιλαμβάνει
-Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways
-Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*
-Διατροφή: Ημιδιατροφή Καθημερινά
-Μεταφορές: με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
-Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
-Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης
-Φιλοδωρήματα
-Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
-Αντιπρόσωπο/Συνοδό
-Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται
-Βίζα Ινδίας 55€
-Φόροι αεροδρομίων
-Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων ή δείπνων
-Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
-Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
-Αναχώρηση και από Κύπρο. Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο ταξιδιωτικό σας πράκτορα στη Κύπρο

Τρόπος πληρωμής

  • ˜ Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου
  • ˜ Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

    Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This