Χριστούγεννα στην

Πράγα

5 ημέρες
Αναχώρηση: 22 Δεκεμβρίου 2018


Πρόγραμμα Εκδρομής

Ημέρα 1η (22/12): Αθήνα – Πράγα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Πράγα, την πρωτεύουσα της Τσεχίας. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης για να ξεκινήσουμε το πρώτο μέρος της ελληνόφωνης περιπατητική μας ξενάγησης, από την ιστορική συνοικία της Μάλα Στράνα (αλλιώς «μικρό μέρος»). Θα δούμε την πλατεία Σταρομέτσκα με το Δημαρχείο και το Αστρονομικό Ρολόι του 15ου αιώνα με την «παρέλαση των Αποστόλων», την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, τον γοτθικό ναό της Παναγίας Τιν, την οδό Παρίτσκα (Παρίσι) που είναι ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης, την Εβραϊκή Συναγωγή, το Μέγαρο Μουσικής, τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Εθνικό μουσείο στην κορυφή της πλατείας Βεντσεσλάς από όπου ξεκίνησε η βελούδινη επανάσταση. Η φημισμένη γέφυρα του Καρόλου με τα δεκάδες αγάλματα να την διακοσμούν, και τα μικρά μεσαιωνικά δρομάκια που θα περπατήσουμε, θα πλαισιώσουν την πρώτη μας γνωριμία με την γοτθική Πράγα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στο ελεύθερο απόγευμα επισκεφθείτε την υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Σταρομέτσκα, και για το βράδυ προτείνουμε να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ σε κάποια μπυραρία.

Ημέρα 2η (23/12): Πράγα
Ολόκληρη η μέρα στη διάθεσή σας να εξερευνήσετε την αγορά της πόλης ή να επισκεφθείτε χώρους ανάλογα με τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Για το απόγευμα προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση μαύρου Θεάτρου στον τόπο όπου γεννήθηκε αυτό το είδος τέχνης και να ολοκληρώσετε το βράδυ σας επισκεπτόμενοι κάποιο από τα φημισμένα τζαζ κλαμπ της πόλης.

Ημέρα 3η (24/12): Πράγα (προαιρετικά Τσέσκυ Κρούμλοβ)
Ημέρα ελεύθερη και προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στο μεσαιωνικό Τσέσκυ Κρούμλοβ, κοντά στα σύνορα της Αυστρίας, όπου θα μπορούσε κανείς να πει ότι πρόκειται για μια ψεύτικη πόλη που αποτελεί σκηνικό κινηματογραφικής ταινίας εποχής του μεσαίωνα, Το Τσέσκυ Κρούμλοβ έχει κριθεί διατηρητέο και περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Η περιτειχισμένη πόλη με τα στενά δρομάκια και τον ποταμό Βολτάβα να την κυκλώνει, έχει να επιδείξει αρκετά καλοδιατηρημένα κτίρια αναγεννησιακού και γοτθικού ρυθμού. Η πανοραμική θέα δε, που μπορείτε να απολαύσετε από το κάστρο της πόλης, είναι εντυπωσιακή. Επιστροφή στην Πράγα το απόγευμα.

Ημέρα 4η (25/12): Πράγα
Πρωινό αφιερωμένο στο δεύτερο μέρος της ξενάγησης της Πράγας, και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο κάστρο Χρατσάνι (Καστρούπολη), όπου τα εντυπωσιακά του κτίρια διαδέχονται το ένα σε ομορφιά το άλλο. Το Λορέττο, παλαιότερα μοναστήρι, ο ναός του Αγίου Νικολάου, τα Ανάκτορα, ο δρόμος των Αλχημιστών με τις πολύχρωμες προσόψεις σπιτιών, το μοναστήρι Στράχοφ και το κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών είναι μερικά από αυτά. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι την παράσταση θα κλέψει ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βίτου με τα υπέροχα βιτρό. Το Κάστρο Χρατσάνι συνδέεται με το ιστορικό κέντρο της Μάλα Στράνα μέσω της περίφημης γέφυρας του Καρόλου. Ακολουθεί 2ωρη κρουαζιέρα με μπουφέ γεύμα στα παγωμένα νερά του Μολδάβα και στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στην διάθεσή σας.

Ημέρα 5η (26/12): Πράγα (Κάρλοβι Βάρι) – Αθήνα
Εκμεταλλευθείτε το τελευταίο πρωινό στην Πράγα, καθώς πριν το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για την ολοήμερη εκδρομή μας σε μια περιοχή απαράμιλλης ομορφιάς που νομίζει κανείς ότι βρίσκεται σε παραμύθι. Η λουτρόπολη του Καρόλου, το Κάρλοβι Βάρι, που υπήρξε στο παρελθόν τόπος συνάντησης επιφανών προσώπων των τεχνών, των γραμμάτων και της πολιτικής, είναι σίγουρο ότι θα σας εντυπωσιάσει. Γνωστό για τις ιαματικές πηγές του, έχει καθιερωθεί από τον 14ο αιώνα ως θεραπευτικό κέντρο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στη συνέχεια γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις και εικόνες στο αεροδρόμιο της Πράγας για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Απευθείας ναυλωμένες πτήσεις με Travel Service (θυγατρική της CSA)
22/12 Αθήνα – Πράγα 04.25 06.05
26/12 Πράγα – Αθήνα 23.55 03.30

ΤΙΜΕΣ (*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

Ταξίδι Διατροφή Αναχωρήσεις Από Αθήνα Διαμονή Ξενοδοχεία 2κλινο 1κλινο Φόροι
ΠΡΑΓΑ ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ 5 ημέρες BB + 3 γεύματα 22 Δεκ. Bonus price * Travel Service Diplomat 4* 495€ +100€  

150€

 

 

Josef Design 4*s 585€ +140€
Grandior 5* 675€ +200€

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = – 80

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

-Απευθείας ναυλωμένες πτήσεις με Travel Service (θυγατρική της CSA)
-Επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*, 4*sup & 5* με πρωινό μπουφέ καθημερινά
DIPLOMAT 4* https://www.viennahouse.com/index.php?id=950&L=0
Μετρό Dejvicka στα 50μ με απευθείας γραμμή 5 λεπτών από το ιστορικό κέντρο
JOSEF DESIGN 4*sup https://www.hoteljosef.com/
Στο ιστορικό κέντρο, 400μ από την πλατεία Σταρομέτσκα
GRANDIOR 5* https://www.hotel-grandior.cz/en/
Στο ιστορικό κέντρο, 1χλμ από την πλατεία Σταρομέτσκα
-Δύο (2) γεύματα σε τοπικά εστιατόρια και ένα (1) μπουφέ γεύμα στην κρουαζιέρα
-Εκδρομές, μεταφορές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
-Ελληνόφωνες ξεναγήσεις
-Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης
-Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται:

× Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
× Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
× Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Τρόπος πληρωμής

  • ˜ Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου
  • ˜ Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

    Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This