ΤΡΙΗΜΕΡΟ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

26 – 27 & 28/10/2019 (3 ημέρες)

1η Ημέρα: Σάββατο 26/10/2019
Αναχώρηση νωρίς το πρωί (περίπου 7.00) για τον πρώτο προορισμό μας το όμορφο Μέτσοβο με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο από Καλαμπάκα και Εγνατία οδό έχοντας έτσι την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα τοπία της θεσσαλικής γης. Άφιξη λίγο πριν το μεσημέρι στο Μέτσοβο και ελεύθερος χρόνος για να γευματίσουμε, αλλά και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της πόλης. Το Μέτσοβο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1200μ. σε ένα τοπίο γεμάτο πράσινο. Ως τόπος καταγωγής ορισμένων εκ των σπουδαιότερων Εθνικών Ευεργετών, δεν θα μπορούσε να μην φημίζεται για την μεγάλη πνευματική του ανάπτυξη. Μπορείτε να θαυμάσετε τα μουσεία του, τα πετρόχτιστα αρχοντικά, τις παραδοσιακές βρύσες του και τα πλακόστρωτα καλντερίμια. Συγκέντρωση νωρίς το απόγευμα και αναχώρηση για την πόλη των Ιωαννίνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης. Ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κυριακή 27/10/2019
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για την Κόνιτσα και την Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα της Μονής προέρχεται από τις μολύβδινες πλάκες που, αντί για κεραμίδια ή πέτρινες πλάκες,  σκέπαζαν το καθολικό της παλιότερα. Συνεχίζουμε την βόλτα μας για να πάρουμε μία γεύση από τα όμορφα Ζαγοροχώρια. Πρώτα θα επισκεφθούμε τα περίφημα Ηπειρώτικα γεφύρια (θα δούμε από κοντά το γεφύρι του Κόκκορη και το τρίτοξο Πλακίδα ή Καλογερικό) και αμέσως μετά θα μεταβούμε στο χωριό Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά την περίφημη χαράδρα του Βίκου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούμε στο όμορφο χωριό και να γευματίσουμε (έξοδα ατομικά). Σε όλη την διαδρομή μας στην ευρύτερη ορεινή περιοχή θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε χτισμένα αμφιθεατρικά πολλά από τα παραδοσιακά χωριά του Ζαγορίου. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη πόλη των Ιωαννίνων και θα απολαύσουμε μία βόλτα στη λίμνη Παμβώτιδα, και στο νησάκι (Διαδρομή με βαρκάκι, έξοδα ατομικά), όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο βράδυ. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Δευτέρα 28/10/2019
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να την βόλτα μας στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, που σήμερα όπως και όλη η Ελλάδα γιορτάζει το ένδοξο ΟΧΙ. Σας προτείνουμε μία βόλτα στο υπέροχο Κάστρο της πόλης, που πραγματικά θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Συγκέντρωση περίπου στις 11.30-12.00 και αναχώρηση για τον επόμενο σταθμό μας το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη. Τα κέρινα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη βρίσκονται εκεί, για να αναπαραστήσουν για σας μεγάλες στιγμές από τη σπουδαία Ελληνική Ιστορία και να σας θυμίσουν μερικές από τις μορφές που σημάδεψαν τον τόπο. Τιμή group: 4 € ανά άτομο – 3 € άτομα 8-17 ετών, άτομα άνω των 65€, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι, Δωρεάν παιδιά κάτω των 8 ετών, στρατευμένοι, ΑΜΕΑ, μέλη του Ε.Ε.Τ.Ε. Μετά την επίσκεψή μας στο Μουσείο αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση.

Τιμή συμμετοχής: 125 € / ανά άτομο σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια – Επιβάρυνση μονόκλινου: +35 €
Παιδιά έως 4 ετών δωρεάν σε δίκλινο με δύο ενήλικες / παιδιά 6-12 ετών τιμή συμμετοχής 100€ με δύο ενήλικες

Σημειώσεις
-Κρατήσεις θέσεων έως την Τετάρτη 16/10/2019
-Με την κράτησή σας απαιτείται προκαταβολή (min ποσό 50 € ανά άτομο)
-Ακυρώσεις θέσεων-επιστροφή χρημάτων έως την Τετάρτη 16/10/2019

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-Μετακινήσεις με πολυτελές – κλιματιζόμενο πούλμαν

-2 διανυκτερεύσεις με πρωινό στο υπέροχο Palladion Hotel 3* sup στο κέντρο των Ιωαννίνων (http://www.hotelpalladion.gr/)
-Ο νέος φόρος διαμονής
-Αρχηγός – Συνοδός
-ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
-Οι είσοδοι σε μουσεία και χώρους ενδιαφέροντος

-Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Τρόπος πληρωμής

  • Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου 
  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό 

    Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This