Καλάβρυτα

(Οδοντωτός) – Αγία Λαύρα – Μέγα Σπήλαιο

Ημερήσια Εκδρομή – Κυριακή 15/11/2020

Τιμή συμμετοχής: 20 €
(Διαδρομή με Οδοντωτό προαιρετική + 9,5€ – 7,10€ άτομα άνω των 65 ετών –  4,80€ παιδικό)

Πρόγραμμα

Αναχώρηση στις 8.00 για το Διακοπτό με ενδιάμεση στάση. Εδώ θα αποβιβαστούν όσοι επιλέξουν να αναχωρήσουν για τα Καλάβρυτα με τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο (αναχώρηση 11.30) απολαμβάνοντας τη μαγική διαδρομή του μέσα από καταπράσινα τοπία απίστευτης φυσικής ομορφιάς, παράλληλα με τον ξακουστό Βουραϊκό ποταμό. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα. Απαιτείται κράτηση εισιτηρίων νωρίτερα (τελευταία ημέρα κράτησης εισιτηρίων για Οδοντωτό Παρασκευή 06/11/2020).

Οι υπόλοιποι συνεχίζουμε με το πούλμαν για τα Καλάβρυτα, όπου θα παραλάβουμε και τους ταξιδιώτες του Οδοντωτού και θα συνεχίσουμε την βόλτα μας για την Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων. Η Μονή άρχισε να οικοδομείται το 961. Το 1821 αποτέλεσε το κέντρο της Εθνεγερσίας κατά των Τούρκων με την ύψωση του Λαβάρου και την ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό. Στη Μονή φυλάσσεται το Λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821.

Επόμενος σταθμός μας το Μνημείο Πεσόντων, ο τόπος θυσίας των κατοίκων των Καλαβρύτων, που σφαγιάστηκαν από τους ναζί στις 13/12/1943. Εδώ θα αποβιβαστούμε για να  μπορέσουμε να κατηφορίσουμε προς την πόλη των Καλαβρύτων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και για την βόλτα μας στην όμορφη πόλη. Φαγητό ελεύθερο.

Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα από τα Καλάβρυτα για τον επόμενο σταθμό μας το Μέγα Σπήλαιο, την περίφημη Μονή, που δεσπόζει στην πλαγιά του βουνού και είναι κτισμένη στο άνοιγμα ενός μεγάλου φυσικού σπηλαίου. Έχετε την δυνατότητα είτε να επισκεφθείτε την Μονή από κοντά, είτε να απολαύσετε τον καφέ σας στο όμορφο σαλέ με την απέραντη θέα στις κατάφυτες πλαγιές του Χελμού, που βρίσκεται στη βάση της πλαγιάς. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την επιστροφή μας στην Αθήνα με σύντομη ενδιάμεση στάση.

Σημειώσεις:
Παιδάκια έως 3 ετών δωρεάν
-Για παιδάκια 4 έως 12 ετών τιμή συμμετοχής στην εκδρομή 12 € για το πούλμαν + 4,80 € για τον Οδοντωτό.
-Η διαδρομή Καλάβρυτα-Διακοπτό με τον Οδοντωτό είναι προαιρετική και απαιτείται κράτηση θέσεων πριν την ημέρα της εκδρομής και με τελική ημερομηνία την Παρασκευή 06/11/2020)
-Μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα της εκδρομής μπορεί να γίνουν αναλόγως των καιρικών συνθηκών την ημέρα της εκδρομής και πάντα με πρωταρχικό στόχο την ασφάλειά σας.
-Ακυρώσεις θέσεων-επιστροφή χρημάτων (εκτός οδοντωτού) έως την Τετάρτη 11/11/2020 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

-Αρχηγός-συνοδός
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης (Αρ.Ασφ.110122/9 της Εθνικής Ασφαλιστικής)

-ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
-Είσοδοι σε σημεία ενδιαφέροντος

-Εισιτήριο Οδοντωτού Σιδηρόδρομου

Τρόπος πληρωμής

  • ˜ Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου
  • ˜ Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

    Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This