ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10 – ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10 & ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10/17

ΜΕΤΕΩΡΑ – ΕΛΑΤΗ – ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ

Τιμή συμμετοχής: 120 € με ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

 

Πρόγραμμα
1η ημέρα: Παρασκευή 27/10/2017 (Αθήνα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα)
Αναχώρηση περίπου στις 8.00 για τον πρώτο προορισμό μας τα πανέμορφα Τρίκαλα με ενδιάμεση στάση. Τα Τρίκαλα αυτή η πόλη-πρότυπο της ελληνικής επαρχίας χρωστά σε μεγάλο βαθμό την ομορφιά της στο γραφικό ποταμό Ληθαίο αλλά και στα ιστορικά  της  μνημεία, την εξαιρετική ρυμοτομία, τις ευρύχωρες πλατείες, τα πάρκα και τους πεζόδρομούς της. Επισκεφτείτε την διατηρητέα παραδοσιακή συνοικία Βαρούσι, όπου τα σπίτια φτιαγμένα με καλαμωτές και πλίνθους στα διάκενα, βαμμένα με διάφορα χρώματα, στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες της οικονομικής ακμής της πόλης μεταξύ του 18ου και 19ου αι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια βόλτα, με τα πόδια ή με ποδήλατο, στις όχθες του Ληθαίου (ο ποταμός της Λήθης, κατά τη μυθολογία), ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού. Ελεύθερος χρόνος μέχρι αργά το απόγευμα, για να γνωρίσετε την πόλη και να γευματίσετε (φαγητό ελεύθερο). Συγκέντρωση σε προκαθορισμένη ώρα και  αναχώρηση για την Καλαμπάκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σάββατο 28/10/2017 (Μετέωρα – Περτούλι – Ελάτη – Καλαμπάκα)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Μετέωρα, το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος. Από τα 24 μοναστήρια σήμερα λειτουργούν τα έξι ενώ τα υπόλοιπα 15 είναι ακατοίκητα και ερειπωμένα. Οι Ιερές Μονές της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, της Αγίας Τριάδας, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, και του Βαρλαάμ είναι αντρικές ενώ η Ιερά Μονή Ρουσάνου και Αγίου Στεφάνου γυναικείες. Θα επισκεφθούμε κάποιες από τις μονές, που θα δέχονται επισκέψεις την ημέρα εκείνη. Αμέσως μετά αναχωρούμε για την περιήγησή μας στις πλαγιές του Κόζιακα, του πανέμορφου μακρόστενου βουνού στα νότια της Πίνδου, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά χωριά Ελάτη και Περτούλι. Θαυμάστε τα γραφικά πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες ή πέτρινες στέγες και τα παλιά αρχοντικά, διαμορφωμένα σε ατμοσφαιρικούς ξενώνες ή ξενοδοχεία και περπατήστε στα όμορφα δρομάκια θαυμάζοντας τις κατάφυτες από έλατα πλαγιές. Παραμονή για γεύμα σε κάποια από τις φημισμένες τοπικές ταβέρνες (φαγητό ελεύθερο). Αναχώρηση το απόγευμα για την επιστροφή μας στην Καλαμπάκα. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή 29/10/2017 (Λίμνη Πλαστήρα – Αθήνα)
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αποχαιρετούμε την Καλαμπάκα με προορισμό μας την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα. Θα κάνουμε την περιήγησή μας με το πούλμαν θαυμάζοντας τα όμορφα χωριά που θα συναντήσουμε στην διαδρομή μας και την εκπληκτική ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος γύρω από την τεχνητή Λίμνη Πλαστήρα. Θα πραγματοποιήσουμε στάσεις στο επιβλητικό φράγμα, στα Καλύβια Πεζούλας και στην πλαζ Λαμπερού, όπου θα γευματίζουμε σε τοπική ταβέρνα (φαγητό ελεύθερο). Αναχώρηση νωρίς το απόγευμα για την επιστροφή μας στην Αθήνα μετά από ένα τριήμερο γεμάτο από τις μαγευτικές εικόνες της ελληνικής φύσης.

Τιμή: 120 € ανά άτομο με ημιδιατροφή
Επιβάρυνση μονόκλινου: +45 €

Σημειώσεις:
Παιδάκια έως 5 ετών δωρεάν σε δίκλινο με δύο ενήλικες
-Παιδιά 6-12 ετών τιμή συμμετοχή: 65 € σε τρίκλινο με δύο ενήλικες

-Ακυρώσεις θέσεων-επιστροφή χρημάτων έως την Παρασκευή 13/10/2017

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
-Όλες οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

-Δύο διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (πρωινό & βραδινό) στο Antoniadis Hotel 4* στην Καλαμπάκα (http://www.hotelantoniadis.gr/
-Αρχηγός-συνοδός
-ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:
-Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

-Οι είσοδοι στα μουσεία και στους χώρους ενδιαφέροντος
-Ποτά αναψυκτικά κατά την διάρκεια των δείπνων στο ξενοδοχείο

Τρόπος πληρωμής

  • Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου 
  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό 

    Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This