Μυτιλήνη Ταξιάρχης

28/04/17 – 02/05/17

1η Ημέρα: Πειραιάς – Λέσβος
Συγκέντρωση το απογευματάκι και αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση εν πλω.

2η Ημέρα: Καλλονή – Μονή Λειμώνος – Πέτρα – Μόλυβος
Άφιξη νωρίς το πρωί στην όμορφη Μυτιλήνη. Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και ξεκινάμε για την Καλλονή, έναν πανέμορφο οικισμό όπου θα επισκεφτούμε την Μονή Λειμώνος. Πανύψηλη και επιβλητική στέκει από το 1526 και προσφέρει μεγάλο έργο. Θα δούμε το κελί του Αγίου Ιγνατίου, το Άβατον για τις γυναίκες, τους υπέροχους κήπους με τα πολλά ζώα και μετά το προσκύνημα θα καταλήξουμε στη Σκάλα Καλλονής. Συνεχίζουμε για το χωριό της Πέτρας με τον χαρακτηριστικό της βράχο.  Εκατό δεκατέσσερα σκαλιά λαξευμένα στη σκληρή πέτρα θα σας οδηγήσουν στην πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας, που βρίσκεται στην κορυφή του με την εκπληκτική θέα. Μέσα στον οικισμό βρίσκεται και ο ναός του Αγίου Νικολάου, άλλο ένα σημαντικό εκκλησιαστικό μνημείο της περιοχής. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας το οποίο βρίσκεται στον Μόλυβο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Μανταμάδο – Συκαμιά – Σκάλα Συκαμιάς
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μανταμάδο. Ο «Ταξιάρχης» είναι προστάτης και πολιούχος του Μανταμάδου αλλά θεωρείται και προστάτης ολόκληρου του νησιού. Μέχρι σήμερα η εικόνα του προκαλεί δέος με το αυστηρό ύφος του Αρχαγγέλου, τα μεγάλα μάτια και το μαύρο χρώμα, τη φοβερή ρομφαία και τα επιχρυσωμένα φτερά. Η εικόνα στο εσωτερικό του ναού είναι μία από τις ελάχιστες ανάγλυφες εικόνες σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο. O Ναός του Tαξιάρχη γιορτάζει δυο φορές τον χρόνο. Mια στην κανονική του γιορτή των Αρχαγγέλων στις 8 Νοεμβρίου και τη δεύτερη, την Kυριακή των Mυροφόρων, που είναι τα εγκαίνιά του. H ημέρα της πανήγυρης των εγκαινίων επικράτησε εκείνης της εορτής του Αρχαγγέλου.   Παραμονή για προσκύνημα και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού με το επίνειο του, τη Συκαμιά. Οφείλει το όνομα της στις πολλές μουριές  της περιοχής, βρίσκεται στη ράχη του ψηλότερου βουνού της Μυτιλήνης, του Λεπέτυμνου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα:  Αγιάσο – Πλωμάρι – Άγιος Ραφαήλ – Μυτιλήνη
Μετά το πρωινό μας θα φορτώσουμε τις βαλίτσες μας στο λεωφορείο και θα αναχωρήσουμε για την ορεινή και πανέμορφη Αγιάσο όπου θα προσκυνήσουμε την θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας. Όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει και τα τοπικά προϊόντα με πιο ονομαστά τα ξυλόγλυπτα της Αγιάσου. Συνεχίζουμε το δρόμο μας και καταλήγουμε μετά από μια καταπληκτική διαδρομή στο Πλωμάρι, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό στα ταβερνάκια και βόλτα στην περιοχή. Αργότερα συνεχίζουμε για το θαυματουργό μοναστήρι των Αγ.Ραφαήλ – Αγ.Νικολάου – Αγ.Ειρήνης. Χτισμένη στον ελαιόφυτο λόφο των Καρυών, είναι ένα από τα πλέον γνωστά προσκυνήματα. Κατόπιν θα καταλήξουμε στην Μυτιλήνη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για τα τελευταία μας ψώνια. Επιβίβαση στο πλοίο, νύχτα εν πλω.

5η Ημέρα: Πειραιάς
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιστροφή στην περιοχή μας.

Τιμή συμμετοχής: 240,00 €
Διαφορά μονοκλίνου: 45,00 €

Σημειώσεις

 • Στο πρόγραμμα ενδέχεται να υπάρχουν αλλαγές αναλόγως τα δρομολόγια των πλοίων
 • Διαφορά τιμή για καμπίνα τετράκλινη εσωτερική 40,00 €
 • Ακυρώσεις θέσεων-επιστροφή χρημάτων έως την Τρίτη 18/04/2017

Περιλαμβάνονται:

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια τρίτης θέσης
 • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορεία
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο Sunrise Resort Hotel 4* στο Μόλυβο (http://www.sunrisehotel-lesvos.com/)
 • Ημιδιατροφή
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • Ξεναγός

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Οι είσοδοι σε μουσεία και χώρους ενδιαφέροντος

Τρόπος πληρωμής

 • ˜ Στους χώρους του γραφείου μας, Ακακιών 52, Πολύδροσο Αμαρουσίου
 • ˜ Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

  Για περισσότερες διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210.61.35.563 ή στο email: info@skantzostravel.com

Pin It on Pinterest

Share This